TAKIMI HOTEL MONDIAL, CDO TE MERKURE, ORA 6            
 

Informacione nga Rotari Nderkombetar
Motot e Rotarit nder Vite

   

 

"RI Convetions" eshte evenimenti me i madh i Rotarianeve. Ky aktivitet i Rotarit perforecon bashkepunimin, krijon mundesira per te mesuar si dhe lejon qe pjesemaresit te perfitojne ekperience te mundesive dhe fuqise qe ka Rotari.
  Nr Klubit 84597, Zona 055

1 Korrik 2015, deri me 1 Korrik 2016
President Ilirjan Bushati, Sekretar Edlira Tartari
Arkive Vdieo
Charterim RC Shkup Pershendetje
Charterim 'Te Stela' Resort
Charterim Dorezimi i Kartes nga Dr.Anton Hilscher, Special Advisor RIP for Albania, Kosovo and Macedonia
Charterim Pershendetja Dr.Anton Hilscher, Special Advisor RIP for Albania, Kosovo and Macedonia
Charterim Pershendetja e RC-Tirana (Presidenti P.Dobi)
Chaterim Pershendetje RC Korca
Charterim Pershendetje Rc Kosova
Takim i BKRSH 1 2
Takim me RC Durres 1 2

2 Dhjetor 2015 Në fillim te muajit dhjetor u mblodh bordi i klubit dhe miratoi Buxhetin e vitit Rotarain 2015-2016.

Te ardhurat   Bordi
 
Shpenzimet

Prezenca

Elvis Ponari 16 Nentor 2015 Në rrugëtimin tim me grupin e Bjeshkatareve nga e gjithë Shqipëria në ngjitje të Malit të Tomorit, (i njohur ndryshe si Olimpi i Beratit), shkoi gjithçka sipas planit tonë. U zgjuam në orën 5 të mëngjesit, dhe në 6 filluam t’i kacavirreshim malit; ca me shkopa, ca me duar, ca te vendosur, dhe ca me dy mendje. Është mundim i madh, por në më pak se 5 orë e mposhtëm majën. Mali ishte madhështor, pamja marramendëse, rrugëtimi shumë i veçantë. Por mjaft fola për veten dhe këtë udhëtim. Përshtypjen më të madhe mi la e nesërmja, ku meqë u zgjuam herët, vendosëm të ndalojmë të shikojmë kalanë brilante të Beratit. Me të vërtetë magjike, si pamja nga poshtë, edhe nga lart. Mora vesh që jetonin deri 500 banorë aty.
Po kullosja sytë, po kundroja kalanë mbas, dhe malin madhështor përpara, dhe shihja vërdallë vetëm të moshuar, si të huaj dhe vendas. Vallë ku të ishin të rinjtë? Ora trokiste 9, dhe të rinj nuk kishte. Mbeta i befasuar. Vallë këto mrekullira për kë të jenë lënë...?

Shqipëria është vend i bekuar, dhe i ka të gjitha të mirat. Male, det, klimën e butë dhe të bukur. E megjithatë, të rinjtë e sotem nuk i shfrytëzojnë këto gjëra, ose më saktë vetëm aty ku mund të duken dhe duhet të duken. lexo artikullin

Gjergj Frasheri Ka shkruar dy artikuj shume te rendesishem referuar vlerave te kombit tone ne lidhje me objektet e trashegimise Kulturore sic jane kalaja e Lezhes dhe amfiteatri i Durresit. Artikuj jane:
Kasapë me hanxharë në dorë mbi Kalanë e Lezhës për më shumë lexo artikullin
Mjaft me lodra mbi Amfiteatrin e Durrësit për më shumë lexo artikullin

BKTSH Bordi Keshellimor Tre Shtetesh Bordi keshillimor tre shtetesh, Info te ndryshme ne takimin e dates 24 tetor 2013 ne RCTW Niko Nosi me kerkese te perfaqesuesit special te presidentit te RI. Per me tej lexo artikullin

Gjergj Frasheri ne Nr.3854 date 3 korrik 2013 te Gazetes Panorama shkruan nje opinion Mbi reformen ne trashegimine kulturore. Artikulli nis ne faqen e pare rubrika Opinion dhe vazhdon me nje faqe te plote faqe nr20.
Qellimi i shkrimit
TE SHPETOEHN MONUMENTET, NEVOJE URGJENET PER REFORME, "Instituti i Monumenteve i fryre me drejtori humoristike, ben gjithcka vec detyres se vet" Lexo artikullin e plote pd

Albert Doja Ne Gazeta Zhurnal Maqedoni (Shkup), 26 maj 2013 eshte botuar materiali me teme Historia, Feja dhe Shqiptaret ne Agjendat e huaja. Gjithashtu kete material e gjeni ne web http://www.zhurnal.mk/content/?id=135261233132. I njejti material eshte ribotuar ne Kosove te Gazeta Zëri (Prishtina), 01 qershor 2013. gjithashtu ai gjendet ne web http://www.zeri.info/artikulli/6935/
Vitin e kaluar, nga 15-17 maj, organizuar nga Universiteti Amerikan në Kosovë, Prishtinë, është mbajtur Konferenca Shkencore me karakter ndërkombëtar me titull: “Besimet në Kosovë: e kaluara, e tashmja, e ardhmja”, në shënim të përvjetorit 1.700 të Betejës së Urës Milvio dhe Konvertimit të Perandorit Konstantin në krishterim. Në këtë konferencë Prof. Dr. Albert Doja, Anëtar i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Profesor i sociologjisë në Universitetin e Lilës në Francë, ka mbajtur ligjëratën “Politika mbi fetë dhe ndërtimi instrumental i realiteteve dhe identiteteve kundrejt një të ardhmeje të imagjinuar të Ballkanit”. Një vit më pas, këto ditë nga 24 në 26 maj 2013, në Pejë po mbahet Konferenca e dytë shkencore me karakter ndërkombëtar mbi “Besimet dhe Pajtimin: cila është e ardhmja e dialogut ndërfetar”, në të cilën përsëri është i ftuar Akademik Albert Doja. Historia, Feja dhe Shqiptarët në agjendat e huaja per me shume kliko materialin e plote pdf

Klubi Rotari Tirana West do te marre pjese edhe ne trajnimin qe do roganizohet ne date 20 Prill PetSet. Ky trajnim eshte nje nga aktivitet e detyrueshme te klubit per certifikimin e dy drejtuesve te ardheshem 1/7/2013-1/7/2014 Presidentit z.Enver Doda dhe Sekretarit z.Edmond Sheshi.


Vjet ne kete aktivitete qe eshte realizuar ne Prizren te Kosoves kane qene prezent drejtuesit e klubit.

 

 

RCTW se shpejti do krijoje rubriken e re per a)aritjet private te anetareve ne aktivitetin e tyre si dhe b)ne botime te ndryshme mediatike.
Ne kete kuader anetaret jane te ftuar te japin info dhe produktet per kete rubrike prane bordit drejtues te klubit.
Muaji Gusht 2013 RCTW eshte pushim takimet do fillojne nga shtatori.
Rubrika tjeter interesante do te jete me akses vetem per anetaret e klubit. Ne kete rubrike do te vendosen on-line informacione si dhe raporte te ndryshme akticviteti e financiare vetem per perdorim te kufizuar nga anetaret e klubit. Sugjerimet jane te mirepritura ne kete drejtim.
E rendesishme KUOTAT rikujtohen anetaret te plotesojne detyrimet financiare kundrejt klubit.  
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

 

 


Presidenti i Rotarit Nderkombetar i Vitit 2015-2016


Rotary Conference, Ohrid Macedonia 14-16 June
The Future of the Region


News The Rotarian Multimedia Newsletters Publications Press center  


News The Rotarian Multimedia Newsletters Publications Press center  

Members of Rotary Club Tirana West meet president of RI in the event of 20 aniversary of Rotary Club Tirana Kalyan Banerjee, Vapi, Gujarat, India
President, Rotary International, 2011-12
Trustee, The Rotary Foundation, 2001-05
Chair, Rotarian Action Groups Committee, 2008-09
Director, Rotary International, 1995-97
District Governor, 1980-81