TAKIMI HOTEL MONDIAL, CDO TE MERKURE, ORA 7            
 

Informacione nga Rotari Nderkombetar

 

 

"RI Convetions" eshte evenimenti me i madh i Rotarianeve. Ky aktivitet i Rotarit perforecon bashkepunimin, krijon mundesira per te mesuar si dhe lejon qe pjesemaresit te perfitojne ekperience te mundesive dhe fuqise qe ka Rotari. Per vitin qe vjen RI Convetion organizaohtet ne Toronto 23-27 Qerrshor 2018. EVENTE PROMOCIONALE

 
 

Nr Klubit 84597, Zona 055

DOKUMENTET E KLUBIT
1)STATUTI 2)RREGULLORJA

Anetar Nderi 2013-2014 Viktor NUSHI

1 Korrik 2017, deri me 30 Qershor 2018


President
PHF Avni Ponari
 
Sekretar
Abdyl Sarja

15-16 President Naim Hasa
  Sekretar Armando Mosho
15-16 President Ilirjan Bushat
  Sekretar Edlira Tartari

14-15 President Edmond Sheshi
  Sekretar Dhimitraq Stratoberdha

13-14 President Enver Doda
  Sekretar Edmond Sheshi

12-13 President Sokol Nosi
  Sekretar Enver Doda

Paul Harris Fellow
Gjate vitit 2014-2015 dy anetare te nderuar te klubit RCTW ne saje te donacionit per Rotary Foundation u nderuan me cmimin Paul Harris Fellow
Cmimi PHF ju dha Presidentit te Klubit Edmond Sheshi nga Presidenti i Rotarit Ndekombetar Gary CK Huang ne nje darke gala organizuar ne 28 Prill 2015.

Avni Ponari


Edmond Sheshi


Me 6 Qershor 2015 Avni Ponari u nderua me cmimin PHF nga z.Andreas Brandshteter  CEO I UNIQA Group Austri njekohesisht edhe president i Rotary Viena Ring. Ceremonine e nderonte edhe prezenca e presidentit te vendit z.Bujar Nishani

Anetaresia e Klubit date 1 Korik 2015. 34 anetare. 7 Femra

Avni Ponari PHF   Sokol Nosi   Gjergj Frasheri   Naim Hasa
Arta Gurabardhi   Olda Cico   Bardhyl Kellezi   Besnik Leskaj
Deniza Nushi   Dhimitraq Stratoberdha   Edlira Tartari   Edmond Sheshi PHF
Stefan Pinguli   Enver Doda   Lefter Sila   Ilirian Bushati
Sokol Beshaj   Zak Topuzi   Genta Fype   Idriz Balla
Ylli Braka   Viktor Nushi   Ylli Xhakollari   Ledion Bregu
Bajram Hysa   Abdyl Sarja   Elvis Ponari   Muhamet Bizhga
Albert Mantho   Marsilda Rusi   Anduena Stefan   Arben Krasniqi
Armaondo Mosho   Eugen Papandile   Xheladin Ceka    

20 Shkurt Takim i BKRSH dhe takimi perbashket me BKRKosove. Ne takimin e radhes e BKRSH udhehequr nga Presidentja Sanie Fatkoi, moren pjese perfaqesues nga klubet e Tiranes, Tirana West, Durres, Shkoder, Korce, Elbasan me perfaqesim ishin Klubet e Gjirokastres dhe Pogradecit nga Klubi i Elbasanit, Klubi i Vlores nga Klubi i Tiranes. Klubi i Beratit nuk u perfaqesua. Ne takim u diskutuan disa ceshtje sipas rendit te dites dhe u morren keto endime:
A) Rotary Shqiperi dhe Rotary Kosove do bashkepunojne si "Nje rajon Rotarian ne Unitet" per te krijuar nje Distrikt me vehte. Kete deshire do ja shprehim zyrtarisht edhe Rotarit Nderkombetar. Shprehja zyrtare do nenshkruhet nga egzekutivet e Rotarianeve ne Shqiperi e Kosove qe jane Presidentet e bordeve Sanije Fatkoji dhe Veton Qipa dhe 6 keshilltaret (3+3) te Guvernatorit.
B) U caktuan detyrat per organizimin sa me i mire te Dites se Rotarit ne Shqiperi ku rol ka cod klub.
C) Organzimin i PET SET do te realizohet nga Klubi yne RC Tirana West nen drejtimin e presidentit Ilirjan Bushati.

6 Shkurt TOT per Rotariane Realizuar nga Murat CElik. Diten e shtune, nga ora 11 deri ne 5 mbasdite, ne ambjentet e seilse se klubit tone RCTW ne Hotel Mondial u realizua me sukses Trajnimi i Trajnereve per Rotariane. Trajnimin e udhehoqi Guvernatori i zones sone z.Murat Celik, ne te ishin te pranishem 22 pjesemarres Presidente, PostPrsidente si dhe Rotariane nga 7 Klube te ndryshme te vendit.

30 Janar Profesor Gjergj Frasheri, ishte ne Televizionin SCAN per prezantimin e librit Dyrrahu Ilir

Pamje nga
Libri
Dyrrahu Ilir

Ne ekranin e
SCAN TV

27 Ne akademine e Shkencave prezantohe Dyrrahu Ilir. Rotariani anetari klubit RCTW Profesor Gjergj Frasheri, ne prezence te auditori te gjere nder ta dhe rotariane nga te dy klubet e Tiranes, Kryetarit te Akademise Prof.Muzafer Korkuti dhe ambasadorit Gjerman Hellmut Hoffmann u prezqantua libri Durrahu Ilir. Ne kete prezantim fjalet me te vleresuara te Kryetarit te Akademise ishin per vlerat unike te punes se pasqyruar ne kete liber. Prezenca e Ambasadorit ishte, me deshiren qe ai kishte dhe shprehu, a)per vleresimin e ketij libri me vlera shkencore per fushen arkeologjise shpetuese si dhe b)vleresim per udheheqesin e grupit te punes e njekoheisht dhe autorin e librit, qe beri te mundur kete produkt z.Frasheri

20 Janar Profesor Gjergj Frasheri, anDyrrahu Iliri 2700 vjet Qyteterim. Diten e Merkure se bashku me Ambasaden Gjermane e Akademine e Shkencave realizohet Promovim i librit me vlera boterore sa i perket historise se qyteterimeve. Rotarianet jane te ftuar ne kete event.
Elvis Ponari prezantoi nje mik te ri ne mbledhjen e radhes z.Klodian Cuci drejtues Operacionesh e krijim startegjish ne Banken e Shqiperise.

19 Janar Profesor Gjergj Frasheri, anetar themelues i klubit tone, ishte ne ceremonine e shperndarjes se titujve te nderit te organizuar nga Bashkia e Tiranes. Ne kete Ceremoni babit i ti,j KRISTO FRASHERI u nderua me titullin e larte "Qytetar Nderi i Tiranes". Ky titull ju dorrezua Gjergjit te birirt nga ana e Kryetarit te bashkise z.Erion Veliaj, ne kushtet e pamundesise shendetesore te pjsemarrjes se Profesorit e historianit te shquar te vendit tone.

13 Janar 2016 Takimi pare i Klubit per vitin. Ne kete takim nje pjesemarrje masive si asnjehere tjeter "rekord pjesmarrje" 21 anetare ne takim. Per respekt por dhe per event permendim me radhe:
1- Ilirjan Bushati, 2-Edlira Tartari, 3-Zak Topuzi, 4-Gjergj Frasheri, 5-Sokol Nosi, 6-Enver Doda, 7-Sokol Beshaj, 8-Armando Mosho, 9-Elvis Ponari, 10-Marsilda Rusi, 11-Olda Cico, 12-Viktor Nushi (AN), 13-Muhamet Bizhga, 14-Julian Bundo, 15-Abdyl Sarja, 16-Naim Hasa, 17-Dhimitraq Stratoberdha, 18-Bajram Hysa, 19-Xheladin Ceka, 20-Eugen Papandile, 21-Edmond Sheshi.
Takimi i realizua ne nje ambjent shume te kendshem ne pranine e veres dhe shtesave per te filluar vertet mbare.

Objekti i takimit ishin zgjedhjet, te cilat nen nje organizim perfekt nga administratoret Ilir dhe Edlira si dhe nen nje administrim korrekt nga kopmisioni i zgjedhur i perbere nga Baram Hysa, Edmond Sheshi, Armando Mosho, rezultuan sa vijon:
Per vitin 2017-2018 u zgjodhen dy drejtuesit e klubit President Avni Ponari dhe Sekretar Abdyl Sarja.

Per vitin 2016-2017
Eshte zgjedhur President Naim Hasa. Per postin e sekretarit, si dhe per ate te thesartarit te ketij viti e ne vazhdim, i cili kish ngelur vakant, duke konsideruar sugjerimiet e administratoreve aktual te klubit si dhe aktivizimin ne jeten e klubit, me votim u anullua zgjedhja e sekretarit realizuar vjet ne dhjetor dhe u kandiduan dy anetare te rinj nga te cilet, u zgjodh Skeretar Armando Mosho per vitin 2016-2017 dhe Julian Bundo Thesartar.

Per keshillin mbikqyres 2016-2017 gjashte anetare nga 11 jane te percaktuar keshtu u hodhen ne votim 10 kanditatura per 5 anetaret e tjere. Si perfundim keshilli i klubit per vitin 2016-2017 do te jete:

P-Naim Hasa, PP-Ilirjan Bushati, IP-Avni Ponari (PHF), S-Armando Mosho, ZP-Zak Topuzi, Th-Juli Bundo.
A-Xheladin Ceka, A-Elvis Ponari, A-Olda Cico, A-Edmond Sheshi(PHF), A-Abdyl Sarja Njeri nga 5 anetaret A do behet Pr.
Shkurtimet e titujve administrative => P-President i vitit, PP-Post President, IP-Incoming President, S-Sekretar, ZP-Zevendes President, Th-Thesartar, A-Anetar, Pr-Prefekt. Prefekti do zgjidhet nga anetaret ne mbledhjen e radhes se anetareve.
Titull mirenjohje ne Rotari => PHF-Paul Harris Fellow, AN-Anetar Nderi.

Organizimi Takimi Komisioni

11 Janar 2016 Presidenti me donuesin rotarianin Xheladin Ceka dorezuan ne shkollen e femijeve me zhvillim te vouar mendor analizat e femijeve.
Drejtuesit e shkolles i dorezojne nje certifikate mirenjohje Klubit tone per mbeshtetjen e vazhdueshme qe kane bere per shkollen.

22 Dhjetor 2015 Dy presidentet e Klubeve me nje fond prej 22 mije ALL gjeneruar ne mbremjen gala te vitit te ri nga nje llotari, blene lodra dhe i dhuruan femijeve te shkolles me te meta mendore.

21 Dhjetor 2015 Ne shkollen e femijeve me te meta mendore Xheladin Ceka donoje nje set me analiza per femijet e prinderit e kesaj shkolle. Edmond Sheshi dhuroi nje kompjuter per shkollen. Te pranishem prider e femije nga Klubi yne Presidenti Sekretarja e dy rotariane.

20 Dhjetor 2015 Mbremje GALA dy klubet se bashku festuan mbremjen e vitit te ri ne nje ambjent fantastik ne Hotel Mondial me lojra e muzik live. Pjesemarres dypresidentete klubeve dhe 80 rotariane e miq te ftuar.

   

13 Dhjetor 2015 Ne prishtine u organizua me sukses trajnimi i TRF i udhehequr nga Guvernatori i Zones ton PDG Murat Celik dhe Kryetari i Rotary Fonundation Dr.Sulejman Girit per distriktin qe mbulon zonene tone. Nga Shqiperia moren pjese reth 20 rotariane dhe klubi yne u perfaqesua nga Edmond Sheshi dhe Muhamed Bizhga. Ne fund te aktivitetit pjesemaresit u certifikuan per shkrim Projektesh per Rotary Foundation.

8 Dhjetor 2015

Anetare te klubit tone Avni Ponari dhe Stefan Pinguli ishin te ftuar ne Tv News 24 ku diskutuan ne emisionin me teme "Prodhimi vendas apo Importi".
Ne emison te ftuar edhe Fatbardh Sejdarasi dhe Alban Zusi.

25 Nentor 2015 Dy mikesha Rotariane nga Anglia nderuan klubin tone ne takimin e radhes.

21 Nentor 2015 ne ambjentet e Universitetit Pavaresia u realizua Carterimi i klubit me te ri te vendit Klubi Rotari i Vlores. Ne te morren pjese reth 100 rotariane na Mali i zi, Kosova, Shqiperia. GJithastu takimin e nderonin edhe personalitete te Rotarit i pranishem ishte Guvernatori Murat Celik dhe Kryetari i Bashkise z.Dritan Leli. Klubi i vlores u mentorua nga Klubi i Tiranes dhe i udhehequre nga Vladimir Pulaj. Presidente e pare u zgjodh Drita Aga dhe klubi ka 29 anetare themelues dhe nje anetar nderi Bardhosh Gace. Nga Klubi yne moren pjese si ne ceremonine e carterimit dhe ne darken gala presidenti Ilirjan Bushati me bashkeshorten, post presidenti Edmond Sheshi, dhe ish Sekretari i Klubit Dhimitraq Stratoberdha me bashkeshorten. Vetem ne ceremonine e carterimit mori pjese Post President Enver Doda me bashkshorten.

6 Nentor 2015 nese duam te behemi te suksesshem ne pune gjeni nje alternative ne artikullin e mikut tone Elvis Ponari me titull "Si të jesh i suksesshëm në punë." Per me shume klikoni ketu..

4 Nentor 2015 Takimi i radhes ishte me teme "Analiza financiare e vitit 2014-2015" Edlira Tartari sekretarja e klubit udhehoqi takimin.

30 Tetor 2015 Aktiviteti i radhes ishte me teme "Prindi mund te ndikoje ne permiresimin e femijes, me zhvillim te vonuar, me trajtime paraprake". Reth 80 pjesemarres prinder, staf i shkolles tre doktoresha te sponsorizuara nga Klubi yne ishin prezent ne takim. Takimi u be i mundur dhe nen kujdesin e Presidentit Ilir Bushati ne bashkepunim me Sekretaren Edlira Tartari si dhe Drejtoria e Shkolles.

 

TVSH
ishte prezent ne kete takim.

28 Tetor 2015 Darke miqesore midis tre klubeve rotarianeRC Stamboll RC RCTirana, RCTiranaWestdhe nje klub rotarak. Ne darke moren pjese reth 120 rotariane. Darka kaloi ne menyre gazmore me valle nga prefesioniste dhe rotaraiane, u realizuan edhe donacione per Polio Plus. Ne darke i pranishem dhe Guvernatori i Murat Celik. Nga klubi yne ishin prezent Stratoberdha 2, Hasa 2, Sheshi 2, Bizhga, Tartari, Bushati 2, Ponari si dhe miku yne i ri Julian Bendo.

26 Tetor ne web e Invest In Albania eshte promovuar Rotari dhe Klubi yne nga mikesha e ardhur ne takimet e radhes. Perr me shume shiko http://invest-in-albania.org/rotary-club-tirana-west-prominent-contributor-to-the-albanian-society/.

     

20 Tetor 2015 ne takimin e radhes u diskutua draft projekt buxheti i pergatitur nga Presidenti Ilir Bushati ne bashkepunim me Sekretaren Edlira Tartari si dhe Viktor Nushi prezantoi nje mik pedagog ne UNiversitetin e Tiranes.

15 Tetor 2015 nese duam te ndryshojme dicka do te gjeni nje alkternative ne artikullin e mikut tone Elvis Ponari me titull "Ndryshimi, forma natyrale e mbijetesës. Si, përse, cfarë dhe kur duhet të ndryshojmë nësë duam të mbijetojmë." Per me shume klikoni ketu..

Mbledhja e RCTW me date 14 Tetor 2015 u realizua sipas parashikimit. Ne te kishim dy te ftaur Gazetari njekohsisht dhe kryetari i shoqates se femijeve me demtime ne zemer z.Agim Baci i ftuar nga Enver Doda si dhe Alketa Halilaj vinte nga biznesi "Invest in Albania" e ftuar nga Elvis Ponari.

Mbledhja e BKRSH me date 10 Tetor 2015. Ne mbledhje u vendos qe te realizohet DITA E ROTARIT SHQIPERI kjo dite do te perkoje edhe me diten e veres.

Aktivitet me date 9 Tetor 2015. te dy Klubet Rotari te Tiranes realizuan me sukses nje event ne nderim te dy Artisteve te njohur te vendit EDI dhe MIHAL LUARASI ne ambjentet e Hotel Rogner. Reth 60 pjesemares.


Takim me date 23 shtator 2015. Muhamet Bizhga solli eksperienca te Olympic Idea.

Takim me date 18 shtator 2015. Me Basnik Leskaj diskutime per klubin tone dhe prespektiva e anetareve ne te. Dakortesia pershkroi biseden e ngrohte mes miqsh.

Takim me date 16 shtator 2015. Ne Kete takim u diskutua mbi draft komisionet dhe buxhetin per vitin ne vijim.

Budva 22 Gusht 2015. Nje perfaqesi eklubit tone RCTW me 8 vete ishin prezent ne Rotary Summer Day Montenegro" dita e rotarit ne Malin e ZI. President, Sekretare dhe Post President se bashku me bashkeshortet dhe miqesine.

Ne 4 korrik u zhvillua Takimi i pare i Bordit te Klubeve Rotariane Shqiptare per vitin Rotarian 2015-2016. Bordi udhehiqet nga RC Elbasan dhe president te radhes ka Sanie Fatkoj.

Ne 28 Prill u zhvillua darka gala per nder te Presidentit te Rotarit Nderkombetar Gary KC Huang. Ne kete darke moren pjes eme qindra rotariane dhe u ndane edhe cmime te ndryshme. per klubin tone u dha per here te pare nje Paul Harris fellow. akimi i pare i Bordit te Klubeve Rotariane Shqiptare per vitin Rotarian 2014-2015. Bordi udhehiqet nga RC Korca dhe president te radhes ka Lorenc Bellovoden.

Ne 2014-2015, ne klubin tone u anetaresuan 7 anetare te rinj ALbert Mantho, Xheladin Ceka, Armando Mosho, Marsilda Rusi, Eugen Papandile, Anduena Stefan, Muhamed Bizhga.

Ne 1 Gusht z.Anton Hilscher u zevendesua nga PDG Murat Celik. Letra pershendetese e Perfaqesuesit te Presidentit te Rotarit International. Per te lexuar letren kliko ketu

Ne 14 Gusht perfaqesues te klubit tone realizuan nje takim me perfaqesues te shoqates FOODBANK Albania per nje mundesi bashkepunimi ne te ardhmen. www.foodbank.al

Gjate gushtit, me date 22, u takuam me perfaesues te klubit Arad Rumani, takimi ishte njohes dhe me prespektiva bashkepunuese per projekte ne fushen e mbeshtetjeve sociale qe Rotari realizon. Gjate takimit u shkembyen edhe Flamujt e Klubeve.

   
 

Gjergj Frasheri ne Nr.3854 date 3 korrik 2013 te Gazetes Panorama shkruan nje opinion Mbi reformen ne trashegimine kulturore me shume
Albert Doja Shqiptaret dhe Feja ne Agjendat e Huaja me shume

Klubi Rotari Tirana West me 29 qershor mori pjese nei festen e bukur te nderimit te cekicit te RC Tirana. 8 perfaqesues e miq te klubit ishin prezent presidenti i Klubit tone Enver Doda beri pershendetjen e rastit per e shume kliko ketu
it z
Klubi Rotari Tirana West me 22 qershor realizoi festen e bukur te nderimit te cekicit si dhe pervjetorin e pare te carterimit nga RI. Per me shume kliko ketu

Klubi Rotari Tirana West eshte krijuar me inisiativen e disa Rotarianeve per krijimin e nje Klubi te dyte Rotarian ne Tirane, me mbeshtetjen e sponsorizimin e "Rotari Klub Tirana" me President te radhes z.Fatos Cuci, i udhehequr e mbikqyrur nga perfaqesuesi special i guvernatorit te zones Rotariani z.Vladimir Pulaj si dhe me mbeshtetjen e plote te Guvernatorit te zones "No-Districted zone Nr 055" te nderuarit Dr.Anton C.Hilscher.


Ish Guvernatori Dr.Anton C.Hilscher
z.Vladimir Pulaj z.Fatos Cuci

Fillimet e kesaj nisme, e cila u kurorezua me Carterimin e Klubit me 20 Qershor te vitit 2012, jane qe disa vite me pare. Nxitesit kryesore te ketij mendimi ishin Edmond Karaxho, Sokol Nosi, Viktor Nushi, Naim Hasa, Enver Doda, Edmond Sheshi, Alban Brati. Ne vazhdimesi nismes ju bashkuan edhe shume emra te tjere te cilet u bene dhe themeluesit e klubit me anetaresi te pare prej 30 vetesh.

 


Presidenti i Rotarit Nderkombetar i Vitit 2017-2018


Ian HS Riseley

Rotary Conference, Ohrid Macedonia 14-16 June
The Future of the Region


News The Rotarian Multimedia Newsletters Publications Press center  


Members of Rotary Club Tirana West meet president of RI in the event of 20 aniversary of Rotary Club Tirana Gary CK Huang, Taipei, Taiwan
President, Rotary International, 2014-15

22 Gusht Budva Mali i Zi, "Rotary Summer Day Montenegro"

n

29 Nentor 2015 Janine-Greqi, Seminar Anetaresimete e reja

13 dhjetor 2015 ne Prishtine Kosove TRF

Members of Rotary Club Tirana West meet president of RI in the event of 20 aniversary of Rotary Club Tirana Kalyan Banerjee, Vapi, Gujarat, India
President, Rotary International, 2011-12
Trustee, The Rotary Foundation, 2001-05
Chair, Rotarian Action Groups Committee, 2008-09
Director, Rotary International, 1995-97
District Governor, 1980-81